Управителен съвет

д-р Костадин Шанков – председател на УС

Костадин става съучредител и председател на първата в България младежка киноложка организация към „Киноложко дружество Пловдив“ през 1998 година. Полага първите си изпити за национален киноложки съдия на 18 години, а на 24 и тези за международен.

През 2004-та година като студент основава първата университетска киноложка организация към Тракийски Университет – Стара Загора. В същата година, с екипа на „Българска Университетска Киноложка Организация“ организират първата си изложба, която остава традиция до 2009 година.

През 2010-та Коцето става съучредител и е избран за председател на „Пловдивско киноложко дружество“, днес вече „Български ккноложки клуб“. Дружеството има зад гърба си десетки национални, клубни и специализирани изложби в партньорство с редица породни клубове.

Коцето, както го познават приятелите му, е ветеринарен лекар. Говори немски, английски и руски, на които чете и лекции.

Като международен киноложки съдия е съдил в повече от 35 държави на 3 континента.

 

Пламен Бачовски – член на УС

Пламен започва киноложката си кариера като хендлер през 1998 г. с кучета от V-та FCI група. В следващите години работи с различни породи като се състезава в много европейски страни. Той е сред първите български хендлери, постигнали сериозни успехи на най-големите международни FCI форуми.

Пламен притежава и се състезава с пудели от 2004-та година. Първото му кучило мини-пудели се ражда 2005-та, а през последвалото десетилетие кучета негово развъждане стават радост и гордост на стопаните си не само в България, но и в Европа.

Пламен е международен съдия за всички породи от IX група. Съ-основател и председател на Пудел клуб – България.

 

Йорданка Павлова – член на УС

Дани е член на организацията от самото и учредяване през 2010 г.  Участвала е във всяко мероприятие на дружеството – както в организационната му част, така и с работа в ринговете.

Член е на „Български Голдън Ретривър Клуб“ от 2008 г. Развъжда от 2011г.

През 2012 г. ОС на БГРК я избира за организатор на специализираните си изложби. През 2015 г. е предложена и избрана за заместник-председател на клуба. А от 2018 г. до 2021 г. е негов Председател.

 

Петя Василева – член на УС

Петя е развъдчик на лабрадор ретривъри от 2007 г. Развъжда малко, но без компромиси. За изложбената кариера на кучетата си е посещавала предимно изложби в чужбина.

Петя е имала кучета от най-добрите развъдници в света, както и редица осиновени и задомени бездомни кучета и котки.

Кучетата са част от семейството на Петя и са на първо място нейни любими приятели. За нея развъждането е мисия, а не самоцел.

Има магистърска степен – Бизнес администрация.

 

Петя Джингарова – член на УС

Петя членува в дружеството от създаването му и е участвала като организатор във всички събития на дружеството.

Кинологията е голямата страст на Петя, като любимата и порода са далматините. Тя е сред учредителите на Български Далматин Клуб.

Завършила  е Биология в Пловдивския Университет, със специалност генетика и клетъчна биология.